GPS-tracks op Android Smartphone plaatsen

Ge├źnthousiasmeerd door de voordracht van Jos ben ik aan de slag gegaan om op mijn HTC Hero, een 2,5 jaar oude android smartphone, ook een gps-track te zetten.
Ik heb daarvoor vanuit de MARKET twee verschillende ”APP’s” op de smartphone binnen gehaald:
Na het installeren van beide programma’s heb ik een paar gpx-files op de SD-kaart van mijn telefoon geplaatst, in de hoop dat de programma’s ze dan (zelf?) ook zouden kunnen vinden.
Dit bleek een ijdele hoop te zijn:

My Tracks
My Tracks bleek de track niet te kunnen vinden, het programma had zelf al een map op de SD-kaart bedacht waarin de track zou moeten zitten, maar deze map bestond uiteraard nog niet.
Dus deze map, met submap, eerst maar zelf aangemaakt:
Telefoon aan PC gekoppeld, gekozen voor de optie “Diskdrive” en via de PC op de SD-kaart de map “MyTracks” met submap “gpx” aangemaakt.
In deze map een paar bestaande gpx-files geplaatst en daarna de verbinding met de PC verbroken.

Nu het programma My Tracks op de smartphone weer geopend en via MENU de optie “Tracks” gekozen en daarna “Import all”.
De tracks worden nu keurig in het telefoongeheugen binnengehaald, en door daarna op een van de tracks te klikken wordt deze track keurig in de (Google Maps-)kaart van My Tracks geplaatst:
Een heel duidelijk track-spoor op een mooie duidelijke kaart: PERFECT.

Open GPS Tracker
In dit programma was het binnenhalen van de track eenvoudiger, omdat er in het programma gekozen kan worden in welke map van de SD-kaart de track opgehaald moet worden. Er moest dan nog wel tussentijds een bestandsbeheer programma geïnstalleerd worden, maar dat ging vlotjes.

Het resultaat was duidelijk minder dan bij My Tracks: Er wordt gebruik gemaakt van de zelfde kaart, maar bij Open GPS Tracker zit de track niet goed en stabiel gepositioneerd op de kaart, hij zweeft wat op de kaart en ligt niet zo nauwkeurig.
Bij My Trackt ligt de track perfect op de juiste plaats en ligt muurvast.

My Tracks is dus de winnaar en echt een aanrader!

Wim Nijdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten