Welkom!

Op 28 april 2011 heb ik, samen met Wim van Schijndel en Wim Berkenbosch, een workshop gegeven over  fietsen en wandelen met GPS. Het was een zeer levendige workshop met veel enthousiaste inbreng van de deelnemers. 

Kijk hier voor de presentatie van de workshop (bijgewerkt met opmerkingen)Tijdens de workshop presenteerden we met trots onze Dommeldal-fietsroute en we spraken af dat ik via mail een antwoord of suggestie zou geven. Onderstaand een deel van mijn mail aan de deelnemers.

En nu verder
- Als het goed is heeft één deelnemer de Fietsroute al gelopen. We zijn benieuwd naar zijn ervaringen.
- Ik heb ontdekt dat fietsen met GPS naar Lourdes heel goed mogelijk is (zie presentatie), dus we zien het reisverslag binnenkort wel verschijnen: http://www.fietsrouteplanner.eu/content/view/162/138/
- Run GPS voor Android en Windows Mobile heb ik inmiddels op mijn Android-telefoon staan en ik ben hier erg enthousiast over. Mijn trainingsschema's zijn binnenkort te zien op: http://www.gps-sport.net/.
- De mogelijkheden van OpenStreetMap voor het gebruik van online en offline-kaarten en het publiceren van van tracks zijn fantastisch. Zie: http://www.openstreetmap.org/
- Er is een aanvraag gekomen om de workshop GPS ook bij Seniorenweb Nuenen te gevenhttp://www.seniorwebnuenen.nl/
- Met de Wimmen ga ik waarschijnlijk nog meer fiets- en wandelroutes maken. Wie wil hieraan een bijdrage leveren?
- Ik kom jullie de komende tijd wel ergens tegen wandelend of fietsend in het mooie Dommeldalgebied; de route kun je hier downloaden via de website van bibliotheek dommeldal. 

Fred Scholten, één van de workshoppers, liet weten dat hij de fietsroute van 40 kilometer al heeft gelopen en hier wat graag wat over wil delen met zijn collega-GPS-ers. 


In de volgende blog komt wellicht zijn verhaal.


Jos Klomp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten